Het roestende mesje: Dit aardappelmesje is een van de klassiekers van Robert Herder.
Dit model bestaat al ruim 80 jaar en bestaat uit een carbonstalen lemmet van 8,5 cm met een FSC gecertificeerd roodbeuken heft. Dit mes is geslepen volgens het befaamde Solinger dünnschliff principe, wat inhoudt dat er geen extra hoek geslepen is voor de snede van het mes. Hierdoor is het mes zeer eenvoudig zelf te slijpen. Het lemmet heeft een hoge hardheid van 56 – 57 HRC waardoor het mes scherper geslepen kan worden en langer scherp blijft.
Het beukenhout wat voor het heft gebruikt wordt komt uit Duitse bosbouw en is FSC gecertificeerd.
Carbonstaal houdt in dat het staal een hoog gehalte koolstof heeft, dit heeft als voordeel dat het mes harder is dan roestvrij staal en langer scherp blijft. Vanuit de fabriek worden deze messen geolied afgeleverd zodat deze tegen roest beschermd zijn. Bij het gebruik van dit mes zal in eerste instantie roestvorming plaatsvinden, dit is te verwijderen met een roestgummetje of ander fijn schuurmiddel. Na gebruik de messen met de hand afwassen met een niet agressief schoonmaakmiddel, afdrogen en insmeren met een onderhoudsolie. Bijvoorbeeld ballistol.
- Materiaal lemmet: Koolstofstaal
- Materiaal handvat: Hout
- Afmetingen: 18 cm x 2 cm x 8.5 cm