Dit klassiek aardappelschilmes is één van de bestsellers uit het gamma van Robert Herder, ideaal voor het schillen en snijden van groenten en fruit, vis en vlees. Dit is ook een perfect mes voor allerhande precisiewerk in de keuken, van het ontkernen van pepers en het fijnsnipperen van knoflook tot het verwijderen van visgraten.
- Het lemmet is gemaakt in dubbel gehard roestvrij staal met hoog koolstofgehalte, en wordt nog op de traditionele manier met de hand geslepen en gepolijst. Door de hardheid van het staal en de handmatige slijptechniek, kan het lemmet dunner geslepen worden en is de snede scherper zodat je met meer precisie en gemak kan snijden. Het mes blijft ook langer scherp. Het lemmet heeft de perfecte lengte waardoor het schilmes goed in de hand ligt en handig is in gebruik. Net iets minder performant dan de koolstofstalen schilmessen van Robert Herder, is deze roestvrijstalen versie een perfect alternatief voor koks die een corrosievrij mes verkiezen.
- Onmisbaar keukenmes voor het schillen en snijden van groenten en fruit, vis en vlees
- Topkwaliteit Duits roestvrij staal hardheid 60 HRC met hoog koolstofgehalte, lengte lemmet 80 mm, totale lengte 18,7 mm, handgemaakt heft in beukenhout
- Stevige constructie waarbij het heft met 2 aluminium klinknagels door de angel aan het lemmet is bevestigd
- Het ergonomisch heft is gemaakt in FSC-gecertifeerd Europees beukenhout uit de harde kern van de beuk. Het hout wordt gestoomd en behandeld met minerale oliën waardoor het beter bestand is tegen water en makkelijker in onderhoud zonder zijn natuurlijke antibacteriële werking te verliezen.