In de iSi Gourmet sifon stopt u zowel warme als koude sauzen, soepen, mousses en espuma's. Onder druk van koolzuur- of stikstofgas komt uw bereiding er luchtig uit. De sifon is ook zeer goed te gebruiken voor de bereiding van slagroom.
Voor gebruik vult u de sifon met een vloeistof, draai er vervolgens een gaspatroon op en schud ondersteboven. De sifon is nu klaar voor gebruik. Voor een warme bereiding legt u de sifon voor gebruik au bain-marie tot maximaal 75° C.
Let erop dat gewone kristalsuiker het ventiel kan verstoppen. Zoet uw bereidingen met poedersuiker, vloeibare zoetstoffen of in warm water opgeloste kristalsuiker.
Ondervindt u toch problemen met uw sifon? Controleer de volgende punten:
- De rode rubberen ring sluit goed aan (zie handleiding).
- Knijp de greep in, het ventiel wordt zichtbaar: de zwarte ring mag geen scheuren vertonen en zodra u de greep loslaat, sluit het ventiel goed aan.
- Gebruik alleen originele iSi gaspatronen.
Alle onderdelen van de iSi Gourmet Whip zijn vaatwasmachinebestendig.