Vandaag serveren we een heerlijke en verfrissende salade: maak een kleurrijke carpaccio van groenten. Ideaal om een frisse portie lekkere groentjes voor te schotelen. Dit recept is ook een aanrader als voorgerecht voor een groep of familiefeest!
Recept
Ingrediënten
- 1 rode biet
- 1 choggiabiet
- 1 koolrabi
- Wortels in alle kleuren
- 1 courgette (groen of geel)
- Radijzen
Maak de vinaigrette door de volgende ingrediënten te mengen:
- 1 dl olijfolie
- 0.5 dl chardonnay (als je vegan kookt, kijk dan zeker goed op het etiket dat de chardonnay vegan is!)
- 1 dl sushi azijn
- Sap van ½ citroen
- ½ theelepel currypoeder
- Rasp van 1 citroen en 1 limoen
- Peper van de molen en fleur de sel
- Bieslook fijn gesneden
Bereiding
- Snij de groenten met de snijmachine zeer fijn in carpaccio.
- Leg alle groentjes in een mooie schaal, doe regelmatig vinaigrette tussen de lagen groentjes en werk af met verse kruiden (bieslook, dragon, kervel, basilicum).
SMAKELIJK!
Wil je meer recepten te weten komen? Ontdek al onze recepten via de blogpagina. Wij zijn benieuwd wat jij ervan vindt. Deel dit recept ook met je vrienden op sociale media en tag ons. VEEL KOOKPLEZIER!
Handig accessoire
Gebruik een mandoline voor een veelzijdige bereiding van groenten en fruit!
Deel met je vrienden!