Als je een fan bent van handige keukenapparaten, dan zal je zeker genieten van de GreenPan omnicooker. Deze veelzijdige en handige kookpot is perfect om snel en gemakkelijk een heerlijke maaltijd te bereiden. Vandaag delen we een recept voor een vol-au-vent met een exotisch kantje van de sterrenchef Edwin Vinke van de Kromme Watergang (NL). Getest en goedgekeurd!
Ingrediënten
- 50 g boter
- 30 g olijfolie
- 200 g gehakt
- 4 scharrelkipfilets, in reepjes
- 1 ui, fijngesneden
- 1 teentje knoflook, fijngesneden
- ¼ knolselder, fijngesneden
- 60 g bloem
- 20 g kerriepoeder
- 1 l kippenbouillon
- 200 g kokosmelk
- ½ bleekselder, fijngesneden
- 1 prei, fijngesneden
- ½ bosje lavas, fijngesneden
- ½ bosje kervel, fijngesneden
- ½ bosje platte peterselie, fijngesneden
- Peper en zout
- Witte wijn
- 4 Bladerdeeggebakjes
Stap 1
Snijd de kipfilets in dunne reepjes, kruid het gehakt met peper en zout en maak er kleine balletjes van.
Stap 2
Zet de omnicooker op Sear/Sauté, voeg de boter en de olijfolie toe en stoof hierin eerst de balletjes tot ze mooi kleuren. Roer voorzichtig om. Schep ze uit de pot en zet opzij.
Stap 3
Voeg de ui, knolselder en knoflook toe en laat deze even mee stoven.
Stap 4
Blus met de witte wijn en laat helemaal inkoken.
Stap 5
Voeg de bloem en het kerriepoeder toe en roer dit er even goed doorheen.
Stap 6
Zet de omnicooker op Sauce en voeg de kippenbouillon, kokosmelk, bleekselder, prei en balletjes en kipfilet toe en laat alles even 15 tot 20 minuten zachtjes gaar stoven. Voeg als laatste de kruiden toe en vul de bladerdeeggebakjes met de ragout.
Met de GreenPan omnicooker is dit recept snel en gemakkelijk te maken. De omnicooker is een veelzijdig en handig keukenapparaat dat perfect is voor drukbezette mensen die op zoek zijn naar gemak en kwaliteit bij het koken. Dus, als je nog geen GreenPan omnicooker hebt, is het tijd om er een aan te schaffen en te genieten van het gemak dat het biedt bij het bereiden van je favoriete gerechten.
Wil je meer recepten te weten komen? Ontdek al onze recepten via de blogpagina. Wij zijn benieuwd wat jij ervan vindt. Deel dit recept ook met je vrienden op sociale media en tag ons. VEEL KOOKPLEZIER!