Inloggen
Winkelmandje

Recept: zalmlasagne uit Dagelijkse Kost

Geplaatst op 15-5-2023 door Alicia

Zalmlasagne is een origineel alternatief voor de klassieke lasagne met vlees. Deze heerlijke lasagne met zalm, prei en champignons kan moeiteloos een dag van tevoren worden klaargemaakt. Dit maakt het ideaal voor diegenen die op de dag zelf niet te lang in de keuken willen staan, maar toch een smaakvolle pastaschotel op tafel willen zetten. Het recept is van Jeroen Meus. Smakelijk!

Ingrediënten


  • Garnaalkoppen: 500 g
  • Melk: 1 liter
  • Look: 1 teen
  • Laurierblaadjes: 2
  • Chiliflakes: 1 mespunt
  • Tijm: enkele takjes
  • Steranijsjes: 2
  • Prei: 4 stengels
  • Peper
  • Keukenzout
  • Champignons: 2 bakjes
  • Zalmfilets: 800 g
  • Boter: 50 g
  • Bloem: 60 g
  • Gemalen kaas: 200 g
  • Room: 1 dl
  • Citroen (sap): ½
  • Verse lasagnevel: 1 pakje
 

Benodigdheden

Ovenschaal, Zeef, Stoofpot, Stoofpan, Kookpot

 
 

Stap 1

Zet de oven op 200°C en laat de garnaalkoppen 15 minuten roosteren in de voorverwarmde oven.

Stap 2

Breng de melk in een steelpan aan de kook en voeg vervolgens de garnaalkoppen toe. Kruid het geheel met laurier, tijm, steranijs, chiliflakes en een teentje knoflook. Laat de melk op een zacht vuurtje sudderen.

Stap 3:

Spoel de prei onder koud water en snijd hem fijn. Smelt een klont boter in een pan en voeg een scheutje water toe. Stoof de prei aan en kruid met peper en zout. Zet een deksel op de pan en stoof de prei gaar. Haal hierna het deksel van de prei en laat het overtollige vocht verdampen.

Stap 4

Neem een andere pan en smelt hierin een klontje boter samen met een scheutje water. Snijd de champignons in stukken en bak ze gedurende 5 à 10 minuten in de pan. Breng op smaak met peper en zout. Giet de champignons vervolgens door een zeef en vang het vocht op in de melk van de garnaalkoppen. Zet de champignons even opzij.

Stap 5

Snijd de zalm in dunne plakjes en breng ze op smaak met een vleugje peper en zout.

Stap 6

Smelt nu de rest van de boter in een andere pot en voeg de bloem toe. Meng het geheel goed om een roux te vormen. Giet de melk van de garnaalkoppen door een zeefje in de roux en breng de saus al roerend aan de kook. Voeg een scheutje room en de gemalen kaas toe. Breng de saus op smaak met een vleugje citroensap, peper en zout. Meng de champignons vervolgens door de kaassaus.

Stap 7

Bouw nu de lasagne op. Begin met een laagje kaassaus in de ovenschaal, gevolgd door een laag prei en enkele plakjes zalm. Bedek dit met een aantal lasagnevellen en herhaal dit proces tot de ovenschaal vol is. Eindig met een laagje kaassaus en strooi er extra gemalen kaas overheen als finishing touch.

Stap 8

Plaats de lasagne in de voorverwarmde oven op 200°C en bak gedurende 25 minuten. Haal vervolgens de lasagne uit de oven en serveer het gerecht.

 

Producten bij dit recept

Ontdek ons uitgebreide assortiment aan Dagelijkse Kostproducten en til jouw lasagne naar een hoger niveau! Met het juiste kookgerei maak je van jouw lasagne een groot succes. Blader door ons assortiment en vind het ideale kookgerei dat perfect past bij jouw behoeften. Van stoofpotten met keramische antikleeflaag tot braadsledes en kookpotten, we hebben alles wat je nodig hebt om heerlijke lasagnes te bereiden.

Wil je meer recepten te weten komen? Ontdek al onze recepten via de blogpagina. Wij zijn benieuwd wat jij ervan vindt. Deel dit recept ook met je vrienden op sociale media en tag ons. VEEL KOOKPLEZIER!


Wat vinden onze klanten

Winkelmandje

Wis filters

Filter

&nspb;

Annuleren
Bevestigen