Vandaag trakteren we onze smaakpapillen op een heerlijke lekkernij, rechtstreeks uit het bekende kookprogramma "Dagelijkse Kost" van de enige echte Jeroen Meus. Laat je verrassen door de verrukkelijke combinatie van knapperig gebakken kip, geroosterde aardappelen met een vleugje parmezaan uit de oven, en een heerlijke pepersaus, afgewerkt met verse kropsla. Deze onweerstaanbare maaltijd is een ware traktatie voor je smaakpapillen. Lees verder om te ontdekken hoe je deze smaakexplosie zelf kunt ervaren en geniet van een onvergetelijke culinaire reis.
Ingrediënten
- 800 g kleine aardappelen
- 2 sjalotten
- een flinke scheut witte wijnazijn
- 2 Klonten boter
- 4 kipfilets met vel
- 1 teentje knoflook
- 3 takjes rozemarijn
- 3 eetlepels steakpeper
- een scheut cognac
- een scheut witte wijn
- 4 deciliters bruine fond
- 50 g parmezaanschilfers
- 1 scheut room
- 1 kropsla
- enkele takjes bieslook
- enkele takjes dragon
Stap 1
Laat de oven voorverwarmen tot 200°C.
Stap 2
Spoel de kleine aardappelen af en kook ze in gezouten water tot ze gaar zijn.
Stap 3
Neem een sjalot en snijd deze in fijne ringen. Doe de sjalot samen met een scheut witte wijnazijn in een kom.
Stap 4
Verhit een klont boter in een pan op het vuur.
Stap 5
Kruid de kipfilets met peper en zout en leg ze met de velkant naar beneden in de hete boter. Voeg ook een teentje knoflook en een takje rozemarijn toe.
Stap 6
Bedek de kip met bakpapier en leg er iets zwaars op om het vel extra knapperig te maken. Draai de kip daarna om en bak kort aan de andere kant. Plaats de kip vervolgens op een bakplaat en giet het overtollige vet af.
Stap 7
Smelt opnieuw een klont boter in dezelfde pan. Snipper een sjalot en stoof deze in de boter.
Stap 8
Voeg wat steakpeper toe aan de sjalot en blus af met een scheut cognac. Flambeer de cognac en voeg daarna een scheut witte wijn en 4 deciliter bruine fond toe. Breng de saus aan de kook.
Stap 9
Giet de gekookte aardappelen af en leg ze samen met de kip op de bakplaat.
Stap 10
Druk de aardappelen plat met een pureestamper of een vork. Bestrooi ze met gehakte rozemarijn, grof zout, geraspte Parmezaanse kaas en besprenkel met olijfolie.
Stap 11
Plaats de bakplaat met de aardappelen en kip gedurende 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Stap 12
Voeg een scheut room toe aan de saus en breng op smaak met een snufje zout.
Stap 13
Was een kropsla en scheur deze in stukken. Voeg de sla toe aan de sjalotsaus. Snijd enkele takjes bieslook en dragon grof en meng deze kruiden door de sla.
Stap 14
Snijd de kip in stukken en arrangeer ze op een bord. Schep wat saus over de kip en serveer met de knapperige aardappelen en de kropsla.
Producten bij dit recept
Ontdek ons uitgebreide assortiment aan Dagelijkse Kostproducten en ontdek nieuwe culinaire hoogstandjes! Met het juiste kookgerei maak je van elk gerecht een groot succes. Blader door ons assortiment en vind het ideale kookgerei dat perfect past bij jouw behoeften. Van stoofpotten met keramische antikleeflaag tot braadsledes en kookpotten, we hebben alles wat je nodig hebt om heerlijke gebakken kipfilet met pepersaus, geroosterde aardappelen en kropsla te bereiden.
Wil je meer recepten te weten komen? Ontdek al onze recepten via de blogpagina. Wij zijn benieuwd wat jij ervan vindt. Deel dit recept ook met je vrienden op sociale media en tag ons. VEEL KOOKPLEZIER!