Op zoek naar een heerlijk en snel gerecht? Vandaag staat er pasta met kalf op het menu, aangevuld met heerlijke, verse boschampignons en spek. Dit recept van Jeroen Meus is niet alleen zeer gemakkelijk om te bereiden, het is ook een ideaal gerecht om te serveren aan je geliefde familieleden of vrienden. Dankzij de Dagelijkse Kostpan van Jeroen Meus bakt je vlees daarenboven niet aan. Lees snel verder hoe ook jij heerlijke pasta met kalfsvlees, champignons en spek bereidt!
Recept (voor 4 personen)
Ingrediënten
- 2.25 kg stoofvlees van hert
- Boter: een klont
- Gerookt spek: 200 g
- Kalfslapjes: 600 g
- Sjalotten: 2
- Look: 1 teentje
- Boschampignons: 400 g
- Linguine: 400 g
- Graanmosterd: 2 eetlepels
- Kruidenkaas: 200 g
- Platte peterselie: enkele blaadjes
- Parmezaanse kaas (voor de afwerking): 100 g
Hoe ga je te werk?
- Laat een goede klont boter smelten in een grote pan. Snijd het spek in reepjes en bak het aan in de boter.
- Bak het stoofvlees van hert in een aparte braadpan aan op een hoog vuur, zodat het een korstje krijgt. De stukken vlees hoeven binnenin niet gaar te zijn. Kruid af met peper en zout.
- Snijd het kalfsvlees in blokjes en voeg ze toe aan het spek in de pan, kruid met peper en zout. Schep het gebakken vlees uit de pan als het gaar is en houd het apart.
- Pel en versnipper de sjalot. Plet de look. Schep de champignons in dezelfde pan waar het vlees in gebakken is en voeg de look en de sjalot eraan toe.
- Kook de pasta gaar in licht gezouten water.
- Voeg het vlees weer toe aan de champignons. Voeg een lepel kookvocht van de pasta, de graanmosterd en de kruidenkaas toe en meng alles onder elkaar.
- Giet de pasta af en meng hem onder de rest van de ingrediënten en snijd wat peterselie fijn voor de afwerking.
- Werk af met wat platte peterselie en wat parmezaan.
SMAKELIJK!
Wil je koken zonder schadelijke stoffen? De voordelen van de Dagelijkse Kostpannen van Jeroen Meus!
Wie wil koken met gezond verstand, kiest voor keramisch. Logisch, want een keramische antikleeflaag is gemaakt van natuurlijke materialen, zonder schadelijke stoffen. Dat is bij een traditionele antikleeflaag wel anders. Je pan wordt bovendien snel warm, is zonder moeite schoon te maken en bakt als geen ander dagelijkse kost met een grote D en een grote K. Nu alleen nog kiezen!
Een gezond korstje!
De Dagelijkse Kost pannen hebben een duurzame Thermolon™ anti-kleeflaag. Deze gepatenteerde keramische anti-aanbaklaag is gemaakt op basis van zand en zal nooit schadelijke stoffen of dampen vrijgeven, al raakt je pan per ongeluk oververhit. De coating geleidt de warmte snel en zorgt voor een perfect korstje op je vlees of vis.
Weetjes
- De Dagelijkse Kost-pannen zijn ovenbestendig tot 220°C
- Deze pannen zijn geschikt voor alle vuren, inclusief inductie
Veilig wokken met de Dagelijkse Kost Wok pan
In de Dagelijkse Kost wokpan bereid je de meest voortreffelijke wokgerechten of pastagerechten. Ideaal voor het bovenstaande recept bijvoorbeeld. Ook helemaal geschikt als je wat groentes snel en knapperig wil bereiden.
Pasta koken was nog nooit zo gemakkelijk
De Dagelijkse Kost reeks is uitgebreid met een aantal onmisbare producten in kwalitatief roestvrij staal, zo ook deze PFAS-vrije Dagelijkse Kost Kookpan met pasta inzet. Pasta bereiden wordt nu kinderspel! Bovendien heb je door de handige maataanduiding aan de binnenzijde geen extra maatbeker meer nodig. De glazen deksels zorgen er tenslotte voor dat je het kookproces makkelijk in het oog kan houden, zonder warmteverlies.
Wil je meer recepten te weten komen? Ontdek al onze recepten via de blogpagina. Wij zijn benieuwd wat jij ervan vindt. Deel dit recept ook met je vrienden op sociale media en tag ons. VEEL KOOKPLEZIER!