Ben je op zoek naar een feestelijk gerecht voor jong en oud? Dan ben je bij ons aan het juiste adres want vandaag trakteren we je op stoofvlees van hert. Dankzij het gebruik van de juiste stoofpot komen er geen giftige stoffen vrij en bakt het vlees niet aan. Ga snel aan de slag met dit recept en laat het vooral smaken!
Recept (voor 6 personen)
Ingrediënten
- 2.25 kg stoofvlees van hert
- 4.5 uien
- 1.5 fles rode wijn
- 1.5 el bloem
- 4.5 el veenbessenconfituur
- verse tijm
- verse laurier
- peterseliestelen
- 3 kruidnagels
- 6 jeneverbessen
- peper
- zout
Hoe ga je te werk?
- Bak de grof gesnipperde ui bruin in een grote stoofpot.
- Bak het stoofvlees van hert in een aparte braadpan aan op een hoog vuur, zodat het een korstje krijgt. De stukken vlees hoeven binnenin niet gaar te zijn. Kruid af met peper en zout.
- Voeg het gebakken stoofvlees toe aan de stoofpot met gebakken uien. Strooi er een beetje bloem over en meng goed. Bak het geheel enkele minuten op een laag vuur.
- Neem de braadpan waarin je het stoofvlees gebakken hebt, giet de rode wijn in de pan en warm op terwijl je de aanbaksels van het vlees los roert. Voeg de warme wijn nu toe aan de stoofpot.
- Doe de gekneusde jeneverbessen en de kruidnagel in een thee-ei en maak een bouquet garni met enkele takjes tijm, laurierblaadjes en peterseliestelen. Voeg toe aan de stoofpot, samen met de veenbessenconfituur. Roer om en laat een 2-tal uurtjes sudderen op een laag vuur.
SMAKELIJK!
Wil je meer recepten te weten komen? Ontdek al onze recepten via de blogpagina. Wij zijn benieuwd wat jij ervan vindt. Deel dit recept ook met je vrienden op sociale media en tag ons. VEEL KOOKPLEZIER!
Veilig koken door de PFAS vrije kookpotten van Greenpan
Iedere dag gezond en bewust koken vraagt heel wat inspanning. Daarom is de juiste keuze van potten en pannen cruciaal. Met GreenPan bieden we een breed scala aan duurzame en innovatieve collecties om van gezond koken een feest te maken!
Klaar om verliefd te worden op onze keramische antikleeflaag, mooie producten en slimme designs?
Klassiek design gecombineerd met charmante kleuren: ontdek nu Staub Cocotte
Het perfecte stoofvlees gerecht maak je met de trendy stoofpotten van Staub Cocotte. Staub wordt in Frankrijk geproduceerd en is hét merk voor gietijzeren kookgerei van hoge kwaliteit. Het grote voordeel van koken met de cocottes van Staub, specialist in geëmailleerd gietijzer, is dat de ingrediënten hun voedingwaarde en volle smaak beter behouden.
Deze gietijzeren stoofpotten zorgen ervoor dat de warmte gelijkmatig verdeeld wordt over het gerecht. Ontdek snel al onze stoofpotten van Staub Cocotte! De verschillende formaten en kleuren vind je hier.