Crêpes Suzette pannenkoeken: een Franse delicatesse! Deze pannenkoeken zijn een smaakexplosie van gekarameliseerde sinaasappelboter met een beetje alcohol, gewikkeld in dunne en delicate flensjes. Tot slot worden de pannenkoeken geflambeerd. Dit recept is goed voor zo'n twaalf porties, dus nodig je vrienden of familie alvast uit voor een feestelijke brunch of diner en laat het smaken!
Ingrediënten
Voor de pannenkoeken:
- 500 ml melk
- 200 g bloem
- 3 eieren
- 30 gr gesmolten boter
- snuifje zout
Voor de saus:
- Merg van 1 vanillestok of vanille extract als alternatief
- 100 g gesmolten boter
- Sap van 1 appelsien
- Zeste van appelsien volgens persoonlijke smaak
- 1 citroen
- Goeie scheut Grand Marnier of een andere sinaasappellikeur
- 60 g suiker
Bereidingswijze
Bereiding van de pannenkoeken
- Maak het pannenkoekenbeslag door de eieren in een grote mengkom te breken, los te kloppen en melk toe te voegen. Voeg geleidelijk bloem toe terwijl je blijft roeren. Voeg vervolgens de gesmolten boter en het snufje zout toe en roer goed door. Laat het beslag even rusten voor een gladder beslag en heerlijke pannenkoeken.
- Verhit een pannenkoekenpan, vet in met boter of bakmargarine, en bak de pannenkoeken. Vouw de pannenkoeken in vieren en zet opzij.
- Maak de sinaasappelboter door boter, suiker en geraspte sinaasappelschil in de pannenkoekenpan te doen. Laat de suiker wegsmelten in de bruisende boter op een matig vuur. Draai regelmatig met de pan. Voeg tenslotte het appelsiensap met de zeste toe en blus het mengsel.
- Neem je pannenkoekenpan en breng ze op temperatuur. Vet de pan in met een beetje boter of bakmargarine. Vervolgens bak je de pannenkoeken.
- Nadat de pannenkoeken gebakken zijn, vouw je ze in vieren en leg je ze opzij.
Bereiding van de saus
- Doe de boter in de pannenkoekenpan. Voeg de suiker en de geraspte sinaasappelschil eraan toe. Breng de boter aan het bruisen en verlaag het vuur tot een matige temeratuur. Laat de suiker wegsmelten in de boter. Draai regelmatig met de pan zodat de suiker goed kan oplossen (best niet roeren met een garde of lepel want dan klontert de suiker). Voeg nu het geperste appelsiensap toe en de zeste van de appelsien.
- Leg nu de in vier geplooide pannenkoeken erin. Leg vier pannenkoeken in de pan en draai ze om zodat elke kant van de pannenkoeken goed bedekt zijn met het mengsel. Verlaag je vuur een beetje tot het nieveau dat de pannenkoeken niet bakken maar wel warm worden gehouden.
- Warm nu de Grand Marnier op in een steelpannetje en steek vervolgens in brand. Giet de brandende alcohol over de pannenkoeken. Blus eventueel nog met een paar sprenkeltjes citroensap. Tip: zet de dampkap af vooralleer je de Grand Marnier in brand steekt!
Crêpes Suzette pannenkoeken: een culinaire hoogstandje
Deze Crêpes Suzette pannenkoeken veroveren gegarandeerd de smaakpapillen! Maak het recept voor een feestelijke brunch of diner en nodig vrienden en familie uit om te genieten van deze heerlijke Crêpes Suzette pannenkoeken.
Wil je meer recepten te weten komen? Ontdek al onze recepten via de blogpagina. Wij zijn benieuwd wat jij ervan vindt. Deel dit recept ook met je vrienden op sociale media en tag ons. VEEL KOOKPLEZIER!
De juiste pan maakt het verschil
Het geheim van de perfecte pannenkoek: de juiste pan! Ontdek ons ruim aanbod aan pannenkoekenpannen.
Deel met je vrienden!