Inloggen
Winkelmandje

Recept: pannenkoekentaart

Recept: pannenkoekentaart
Geplaatst op 16-1-2023 door Alicia

tijd en niveau



Maak jouw eigen "Schwarzwälder stijl" pannenkoekentaart. Het is een heerlijke variatie op de traditionele Schwarzwälder Kirschtorte, rechstreeks uit Duitsland en ook wel bekend als de "Zwarte Woud taart". Dit recept combineert chocoladepannenkoeken en kersenvulling in een taart gemaakt van de pannenkoeken. Met dit unieke en smakelijke recept zullen je gasten aangenaam verrast zijn. Deze taart is bovendien een perfecte afsluiting van elk diner. Lees snel het recept en ga zelf aan de slag!

Ingrediënten

Voor het beslag:

  • 70g boter
  • 650ml melk
  • 6 eieren
  • 200g bloem
  • 80g cacaopoeder
  • 100g suiker

Voor de vulling & garnering:

  • 1 bokaal krieken
  • 2el maïzena
  • 1 bokaal kriekenjam
  • 20ml kirsch
  • 300ml room
  • 1 zakje slagroomversteviger
  • 1el vanillesuiker
  • kersen
  • 1el kaneel
  • 3el suiker

Bereidingswijze

  1. Smelt de boter voor de pannenkoeken en laat hem licht bruin worden. Neem van het vuur en laat afkoelen.
  2. Meng de gesmolten boter met de melk en de eieren.
  3. Meng de bloem met het cacaopoeder & de suiker en roer door de natte ingrediënten tot alle klonters opgelost zijn. Koel het beslag gedurende 30 minuten.
  4. Warm de pannenkoekenpan op en bak 15 à 20 pannenkoeken. Laat de chocoladepannenkoeken volledig afkoelen.
  5. Giet de kersen af maar vang het sap op. Meng 200 ml sap met 2 el maïzena en laat al roerend opkoken in een kleine pan. Neem de pan van het vuur van zodra het sap ingedikt is en schep de kersen erdoor.
  6. Klop de room op met de slagroomversteviger en de vanillesuiker, en doe de slagroom in een spuitzak met een spuitmond.
  7. Leg een pannenkoek op een taartschotel.
  8. Bestrijk de pannenkoek met een dun laagje kriekenjam en leg er een volgende pannenkoek op. Spuit hier wat room op en strijk uit. Nu volgt weer een pannenkoek.
  9. Spuit een ring van room met de spuitzak op de rand van de pannenkoek. Vul de ring met de helft van de kersen en dek af met een pannenkoek.
  10. Bestrijk afwisselend een pannenkoek met kriekenjam en room tot alle pannenkoeken opgebruikt zijn.
  11. Bestrooi de laatste pannenkoek met kaneelsuiker. Meng daarvoor de suiker met de kaneel. Garneer tot slot met kersen.

De pannenkoekentaart: laat het smaken!

Probeer deze heerlijke en eenvoudig te bereiden pannenkoekentaart uit, en laat jezelf en je gasten genieten van de smaken. Of je nu vrienden of familie uitnodigt, deze taart is gegarandeerd een succes. Aarzel niet en ga aan de slag!


Wil je meer recepten te weten komen? Ontdek al onze recepten via de blogpagina. Wij zijn benieuwd wat jij ervan vindt. Deel dit recept ook met je vrienden op sociale media en tag ons. VEEL KOOKPLEZIER!

De juiste pan maakt het verschil

Het geheim van de perfecte pannenkoek: de juiste pan! Ontdek ons ruim aanbod aan pannenkoekenpannen.

Deel met je vrienden!



Wat vinden onze klanten

Winkelmandje

Wis filters

Filter

&nspb;

Annuleren
Bevestigen